Η κ. Μαρία Τζομπανάκη νέα διευθύντρια του New York City Greek Film Festival

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ανακοίνωσε πως η νέα διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Σινεμά της Πόλης της Νέας Υόρκης (New York City Greek Film Festival), θα είναι η Ελληνίδα ηθοποιός και Πρέσβειρα του Κρητικού Πολιτισμού, κ. Μαρία Τζομπανάκη.

H κ. Τζομπανάκη κατάγεται από τα Χανιά και έχει συνεισφέρει τόσο στο πεδίο των τεχνών όσο και στη τη διατήρηση και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Το 2002 και για δύο θητείες διετέλεσε αντιδήμαρχος Αθηνών και ηγήθηκε αρκετών πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τη σχολική φροντίδα και την ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αναζωογόνησε τον θεσμό του κινηματογράφου και επέβλεψε τις δραστηριότητες που συνδέονται με την επιτροπή Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το 2004, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, η Τζομπανάκη πρότεινε, οργάνωσε και υλοποίησε ένα σχέδιο για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και των παραδόσεων στον διεθνή Τύπο. Σήμερα η Τζομπανάκη υπηρετεί ως πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού ΟΡΦΕΥΣ και κατέχει τον τίτλο του Πολιτιστικού Πρέσβη της περιοχής της Κρήτης.

Πηγή: usa.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο