Απάντηση Μαξίμου σε Ερντογάν: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο

Με μία οργισμένη ανακοίνωση η κυβέρνηση υπενθύμισε στον Τούρκο πρόεδρο ότι η χώρα μας είναι κράτος δικαίου και ζήτησε εκ νέου εξηγήσεις για την κράτηση των δύο Ελλήνων, αρνούμενο τη σύνδεση με το θέμα των οκτώ. Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο απαντά η Αθήνα με σκληρή διπλωματική γλώσσα στις νέες προκλήσεις Ερντογάν που προσπάθησε με τις τελευταίες δηλώσεις του να συμψηφίσει την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 κατηγορούμενους για το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Το Μαξίμου ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην Άγκυρα και με βραδινή του δήλωση τονίζει ότι αν ο Τούρκος Πρόεδρος είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό όσο και δημοσίως κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δύο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού συνεχίζοντας σε αυστηρό ύφος: «Τού ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».

Το Μαξίμου προκαλεί τον Ερντογάν σχολιάζοντας πως εάν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να περάσουν ορισμένα μέτρα στο τουρκικό έδαφος την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις. Και καταλήγει τονίζοντας πως αντίστοιχα περιστατικά και στις δύο πλευρές έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν το πλαίσιο της συνεννόησης και καλής θέλησης.

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο