Πούτιν: Τρομοκρατική ενέργεια η έκρηξη βόμβας σε σούπερ μάρκετ στην Αγ. Πετρούπολη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η χθεσινή έκρηξη που σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στην Αγία Πετρούπολη, από την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον δεκατρία άτομα, ήταν τρομοκρατική ενέργεια. Οκτώ από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και η κατάσταση πέντε εξ’ αυτών θεωρείται κρίσιμη.

Ο ίδιος τόνισε πως οι υπηρεσίες ασφαλείας θα πρέπει να σκοτώνουν ύποπτους τρομοκράτες αν απειλείται η δική τους ζωή, όπως μεταδίδει το Reuters. Σημειώνεται ότι χθες οι αρχές είχαν πει πως αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός γεμάτος θραύσματα και με ισχύ που ισοδυναμούσε με 200 γραμμάρια TNT πυροδοτήθηκε σε ένα σουπερμάρκετ», δήλωσε χθες στο ρωσικό πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 18:30, τοπική ώρα – 17:30, ώρα Ελλάδας στο σουπερμάρκετ Περεκριόστακ που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου Gigant Hall, επί της λεωφόρου Κοντρατίεφ. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο