Στουρνάρας: «Αν θέλει το ΔΝΤ να φύγει, ας φύγει»

Σκληρό μήνυμα στην Τρόικα στέλνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος δηλώσε μέσα από σχόλιο του στην εφημερίδα Βήμα: «Το ΔΝΤ αν θέλει να φύγει, ας φύγει. Δεν τους χρειαζόμαστε πια». Το μήνυμα του Γιάννη Στουρνάρα έρχεται μία μόλις ημέρα πριν από την έναρξη του τρίτου γύρου της αξιολόγησης του Μνημονίου και απηχεί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τις ανησυχίες του για τις απαιτήσεις του Πόουλ Τόμσεν σχετικά με τον επανέλεγχο της βιωσιμότητας των ελληνικών τραπεζών.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ακόμα ότι ο κ. Στουρνάρας γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι ο Πόουλ Τόμσενμεθοδεύει, στη νέα αξιολόγηση, να ανοίξει θέμα τραπεζών ζητώντας να γίνει εκ νέου έλεγχος και εκτίμηση κινδύνου για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των δανείων των τεσσάρων συστημικών ομίλων, κάτι που έγινε στο τέλος του 2015 προκειμένου να προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Και τονίζεται ότι όπως εκτιμούν τραπεζικοί κύκλοι, μια τέτοια εξέλιξη, στον βαθμό που ο σκληρός του ΔΝΤ επιμείνει στις απόψεις που έχει εκφράσει, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην προσπάθεια ομαλοποίησης της οικονομίας.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο