Απαραίτητες επενδύσεις: ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Μόνο για πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντα έτους την Ελλάδα επισκέφτηκαν 2,6 εκατομμύρια ξένων τουριστών, κάτι το οποίο αποτελεί την αύξηση 3,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η σταθερή αύξηση των τουριστών παρατηρείται όχι την πρώτη χρονιά. Έτσι, στο τέλος του 2016 – Ιανουάριος - Σεπτέμβριος - ο αριθμός των τουριστών που επισκέφτηκε την Ελλάδα, αυξήθηκε κατά σχεδόν 30% - έως και 723 χιλιάδες άτομα. Ο Μάιος ήταν ο μήνας με περισσότερες αφίξεις, με αύξηση πάνω από 500% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές εργάζονται ενεργά για την προσέλκυση τουριστών στη χώρα, για παράδειγμα, για πολλές χώρες απλοποιείται καθεστώς χορήγησης θεωρήσεων.

Η αύξηση του αριθμού των τουριστών, συνήθως οδηγεί σε αύξηση των κερδών των Ελλήνων ξενοδόχων. Αν το όνειρό σας είναι ανέμελη ζωή δίπλα στη θάλασσα, και η σκέψη του εισοδήματος επισκιάσει την πραγματοποίηση του, προτείνουμε να εξετάσετε σοβαρά την πρόταση να ασχοληθείτε με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Κατά κανόνα, τα εισοδήματα των ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια της σεζόν τους επιτρέπει να περνάνε ανέμελα κατά το χρονικό διάστημα που αρχίζει όταν ο τελευταίος τουρίστας παίρνει το αεροπλάνο και γυρνάει στην πατρίδα του, αφήνοντας τη θάλασσα να κρυώσει μέχρι την επόμενη χρονιά.

Εκτός αυτού, η Ελλάδα έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες χώρες με θέρετρα στη βιομηχανία της φιλοξενίας.

Για παράδειγμα, η νομοθεσία της χώρας ρυθμίζει με σαφήνεια τις επενδύσεις στο χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων παρέχονται κίνητρα και επιδοτήσεις, τόσο για την κατασκευή, όσο και για την ανακατασκευή του ξενοδοχείου.

Το μέγεθος των κρατικών επιδοτήσεων δεν ρυθμίζεται, καθορίζεται ανάλογα με την περιοχή στην οποία υλοποιείται το πρόγραμμα, καθώς και το μέγεθος της επιχείρησης, η οποία ασχολείται με την εφαρμογή του. Ωστόσο, κάτω από αυτές τις συνθήκες η υλική υποστήριξη του έργου μπορεί να φτάσει σε 60%.

Ενώ, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, το ελάχιστο ποσό των επενδύσεων από την πλευρά του επιχειρηματία θα πρέπει να είναι 100 χιλιάδες ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις, 250 χιλιάδες ευρώ για τις μεσαίες και 500 χιλιάδες ευρώ για τα μεγάλες επιχειρήσεις.

Με σκοπό την παροχή συνδρομής στο να γίνει σωστή τελική επενδυτική απόφαση στο χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αναφέρουμε ένα παράδειγμα. Στην ιστοσελίδα της Grekodom Development διατίθεται προς πώληση ένα ακίνητο, εξαώροφο ξενοδοχείο των 12 δωματίων, που βρίσκεται στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, έτοιμο προς χρήση, δεν χρειάζεται επισκευές. Το κόστος του ανέρχεται σε λίγο πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Το ξενοδοχείο διαχειρίζεται από μια διεθνή εταιρεία μέχρι το 2024. Το ακίνητο μπορεί να προσφέρει μέχρι και 96 χιλιάδες ευρώ καθαρά κέρδη ανά έτος. Έτσι, όλες οι επενδύσεις σε αυτό το ακίνητο μέσα σε 10 χρόνια θα επιστραφούν. Και όλα αυτά τα χρόνια, θα εισπράττετε έσοδα που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα (ακίνητο στην ιστοσελίδα της Grekodom με κωδικό 21715). Στην ιστοσελίδα της Grekodom Development υπάρχουν πολλές προτάσεις, διαμερίσματα, μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ξενοδοχεία all-suite.

ΟΛΕΣΟΙΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Η Εταιρεία Grekodom Development, μέλος του ομίλου Mouzenidis Group, προσφέρει στους πελάτες της εταιρείας τις υπηρεσίες διαχείρισης της εταιρείας Bomo Club. Συνεργασία με την επαγγελματική εταιρεία διαχείρισης στα πρώτα στάδια του κάθε πρότζεκτ αποτελεί κρίσιμος παράγοντα επιτυχίας και κερδοφορίας του μέλλοντος ξενοδοχείου. Το Bomo Club είναι τμήμα του ομίλου που δραστηριοποιείται στον τομέα διαχείρισης και ανάπτυξης του δικτύου ξενοδοχείων και συγκροτημάτων 3 – 5 αστέρων.

Κατόπιν αιτήματος πελατών οι μάνατζερ της Grekodom Development σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία MBGcs ασχολούνται με την εκπόνηση επενδυτικών προτάσεων για ένα συγκεκριμένο ακίνητο, στην προκειμένη περίπτωση, ξενοδοχείο.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο