Συνεργασία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης με το Υπ. Πολιτισμού

Την προοπτική συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στην Βουλή, η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, παρουσία της Βουλευτού του Σύριζα και μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Χρυσούλας Κατσαβριά-Σιωροπούλου.

Η κ. Κονιόρδου έδειξε πολύ θετική διάθεση γι’ αυτή τη συνεργασία, είχε αρκετή γνώση για το έργο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και τον Ελληνισμό της Αυστραλίας γενικότερα, αφού είχε επισκεφθεί την Αυστραλία παλαιότερα για παραστάσεις εκεί και τόνισε πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, για να βοηθήσει τις προσπάθειες όλων των ομογενειακών οργανισμών.

Ο κ. Παπαστεργιάδης, αφού παρουσίασε στην Υπουργό τις δράσεις της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και ιδιαίτερα το φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου και το Δημιουργικό Κέντρο Δράματος και Τεχνών, ανέλυσε τα σχέδια για το Δεύτερο Κέντρο Πολιτισμού στο Buleen και δήλωσε πως η Κοινότητα προσδοκά στην στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας, για την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού στην Αυστραλία.

Πηγή: au.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο