Αφιέρωμα για την Ελλάδα στην αμερικανική τηλεόραση

Εκπομπή με επίκεντρο την Ελλάδα, η οποία θα προβληθεί σε 3 επεισόδια, θα παρουσιάσει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS στις 6, 13 και 20 Ιουλίου, η οποία θα επικεντρώνεται στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις. Πρόκειται για την εκπομπή «This Is America Visits Greece», η οποία θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα το πρώτο επεισόδιο με τίτλο «Greece Today: Part I».

Το Αμερικανικό-Ελληνικό Ινστιτούτο (AHI) είναι υπεύθυνο για την εκπομπή και ο πρόεδρός του, κ. Nick Larigakis ήταν ειδικός σύμβουλος στην παραγωγή. Οι αμερικανοί πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή στον εξής σύνδεσμο: http://www.thisisamerica.net/viewing.html, ενώ θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο μέσω της Voice of America λίγες εβδομάδες μετά την τηλεοπτική προβολή. «Στην Ελλάδα είχαμε μία από τις καλύτερες παραγωγές αυτού του είδους. Είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που δουλέψαμε με όλους όσους συμμετείχαν στην παραγωγή», δήλωσε ο παραγωγός, Jack Cregger.

«Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε τους παραγωγούς μιας τόσο σημαντικής παραγωγής που παρουσιάζει τη σύγχρονη Ελλάδα. Καλούμε τον κόσμο να δει το πρόγραμμα και να μιλήσει για την προβολή του σε οικογένεια και φίλους», δήλωσε ο κ. Larigakis.Το πρώτο μέρος της εκπομπής παρουσιάζει την «Ελλάδα σήμερα» και προβάλλεται μεταξύ άλλων, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου συνεργάτης της εκπομπής συνομιλεί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt, σχετικά με τη σημασία των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας.

Πηγή: usa.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο