Στρατηγική επιλογή μας η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο ΒλαντίμιρΠούτιν που έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Σας καλωσορίζω στην Ελλάδα. Η επίσκεψή σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και τη βούληση να αναβαθμιστούν αυτές οι σχέσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςυποδεχόμενος τον Ρώσο πρόεδρο. «Έρχεστε σε μία στιγμή που γυρίζουμε σελίδα»,  είπε ο πρωθυπουργός. «Θέλω να επαναλάβω γι’ άλλη μία φορά ότι η ενίσχυση των σχέσεών μας αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα που επιτάσσουν οι ισχυροί πολιτιστικοί και πνευματικοί δεσμοί, όσο και οι δεσμοί που ανοίγονται μπροστά μας, οικονομικές δυνατότητες και δυνατότητες για σταθεροποίηση στην περιοχή» είπε ο πρωθυπουργός.

Απ’ την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε ότι «δεν είναι μόνο η ενέργεια, υπάρχουν οι υψηλές τεχνολογίες και οι υποδομές» και εξέφρασε την ελπίδα να συζητηθούν όλα αυτά στο πλαίσιο των σημερινών συναντήσεων. Η συγκυρία είναι δύσκολη αλλά υπάρχουν προοπτικές, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος. «Πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις σε απτά οικονομικά αποτελέσματα» συμπλήρωσε στον σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες ο κ. Πούτιν.

Κατά τις κοινές δηλώσεις τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ηγεσία της Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή, τονίζοντας ότι εξέτασαν ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών ζητημάτων. «Η συνεργασία με τη Ρωσία αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Πηγη: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο