Αγορά επιχείρησης στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι ευρέως γνωστή ως μια φιλόξενη και ηλιόλουστη χώρα, όπου μπορείτε απόλυτα να χαλαρώσετε και να περάσετε αξέχαστες στιγμές. Αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι είναι επίσης μια χώρα στην οποία μπορείτε να χτίσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Το κράτος είναι φιλόξενο όχι μόνο για τους τουρίστες, αλλά και για τους ξένους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εδώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ευκαιρίες για κέρδος σχεδόν σε κάθε κλάδο, και αν αγοράσετε μια επιχείρηση στην Ελλάδα - οι κίνδυνοι της εργασίας σε μια νέα χώρα μειώνονται στο ελάχιστο επίπεδο!

Η επιχείρηση στην Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά κερδοφόρα επένδυση, επειδή η νομοθεσία ενθαρρύνει την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων στη χώρα. Επιπλέον, μια επιτυχημένη επιχείρηση στην Ελλάδα είναι και ένα οινοποιείο, και ένα επιχειρηματικό ξενοδοχείο, εστιατόριο, βιομηχανία, γεωργία και πολλά άλλα.

Πώς να επιλέξω τον κλάδο για επένδυση στην Ελλάδα;

Το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή είναι φυσικά, τα προσωπικά ενδιαφέροντα και προτιμήσεις, σε όποια χώρα και να ξεκινήσετε τις δραστηριότητές σας, αξίζει να εξετάσετε τον κλάδο στον οποίο έχετε ελάχιστη εμπειρία και γνώση.

Δεύτερον, είναι απαραίτητο να μελετηθούν οι ανταγωνιστές του κλάδου, που επιλέγετε: για παράδειγμα, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα κατέχουν ηγετική θέση και συνεχίζουν να αποτελούν τους πιο υποσχόμενους τομείς - ο αριθμός των τουριστών αυξάνεται κάθε χρόνο. Ως εκ τούτου, με την επιλογή μιας ταχέως αποπληρωμένης επιχείρησης, πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ξενοδοχείου στην Ελλάδα. Ειδικά όταν πρόκειται για μια έτοιμη πρόταση - τα νομικά ζητήματα ελαχιστοποιήθηκαν, έχει αποκτηθεί πελατειακή βάση και όνομα στην αγορά. Και έπειτα χωρίς σπατάλη χρόνου και χρήματος με αλλαγή στρατηγικής ανάπτυξης, μπορεί να προχωρήσει κανείς τη λειτουργία και να εργάζεται δυναμικά.

Παρόμοια οφέλη παρέχει και αγορά ενός εστιατορίου. Ακόμη και μικρά καφενεία και ταβέρνες, για να μην αναφερθούμε στα εστιατόρια στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδα αποτελούν μια πηγή εισοδήματος από την πρώτη ημέρα της αγοράς.

Διόλου λιγότερο ενδιαφέρουσα κατεύθυνση θα μπορούσε να είναι και η γεωργία - η καλλιέργεια της ελιάς και σταφυλιού παρέχει σημαντικά έσοδα. Ασκώντας αυτή τη δραστηριότητα είναι εύκολο να πετύχει κανείς και να οργανώσει εξαγωγές φρέσκων προϊόντων σε άλλες χώρες.

Πόσο κοστίζει επιχείρηση στην Ελλάδα;

Για να ξεκινήσετε τη δραστηριότητά σας στην ελληνική αγορά, είναι αναγκαίο να προσδιοριστεί με σαφήνεια το ποσό που είστε πρόθυμος να επενδύσετε αρχικά. Για παράδειγμα, το κόστος μεγάλου ξενοδοχείου στην Ελλάδα, ξενοδοχειακού συγκροτήματος ή μίνι ξενοδοχείου ξεκινάει από 40.000,00 ευρώ και δύναται να φτάσει σε μερικά εκατομμύρια ευρώ. Το μέσο κόστος εστιατορίων είναι 50-80 χιλιάδες ευρώ.

Οι κύριοι παράγοντες που καθορίζουν την τιμή είναι:

  • συνολική επιφάνεια των χώρων, κατάσταση
  • θέση και υποδομές γύρω από το ακίνητο
  • υπάρχοντα κέρδη της επιχείρησης.

Τα έσοδα από τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα εξαρτούνται από τους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος. Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο στην Κρήτη 650 τ.μ. μπορεί να έχει ετήσια έσοδα περίπου 450.000,00 ευρώ, ενώ η τιμή αγοράς του είναι 55- 60.000 ευρώ. Έτσι, η συνολική απόδοση είναι δυνατή μέσα σε λίγους μήνες.

Η αγορά ενός ξενοδοχείου ή ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα είναι πιο ακριβή - από 700.000 ευρώ .. Και το κέρδος, αντίστοιχα, από αυτό θα αποδίδεται πιο αργά, αλλά την ίδια στιγμή, τα τουριστικά ακίνητα αποτελούν σταθερή πηγή εισοδήματος για τουλάχιστον 20-30 χρόνια. Επειδή η ζήτηση για τέτοιου είδους υπηρεσίες αυξάνεται, και με τη σωστή προσέγγιση είναι ένα σταθερό 20% του αρχικού ποσού, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους φόρους και έξοδα λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Για απόκτηση κέρδους από την ελληνική επιχείρηση, αξίζει να εξερευνήσετε και τοπικές επιχειρηματικές παραδόσεις και νομικές προϋποθέσεις αγοράς μιας επιχείρησης. Δεδομένου ότι κάθε χώρα έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και για αποφυγή δυσκολιών, η εταιρεία «Grekodom» προσφέρει επαγγελματική υποστήριξη σε όλα τα στάδια της αγοράς των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο