10 πολλά υποσχόμενα κατασκευαστικά έργα μεγάλης κλίμακας που εγκρίθηκαν το 2022

Το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Κύπρου το 2022 υπέγραψε έγγραφα για την έναρξη μιας σειράς έργων εκπληκτικής κλίμακας και πρωτοτυπίας. Στην πρώτη δεκάδα με τα πιο ενδιαφέροντα: το λιμάνι, τα πάρκα, τα συγκροτήματα κατοικιών, τα ξενοδοχεία και τα κτίρια γραφείων. Η υλοποίηση των έργων θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουριστικού, μεταναστευτικού και επενδυτικού δυναμικού του νησιωτικού κράτους.

Νέες εγκαταστάσεις και ανακαίνιση στο λιμάνι της Λάρνακας. Το ανακαινισμένο λιμάνι, γνωστό εγχώρια ως Μαρίνα Λάρνακας, κόστισε στη χώρα 1,2 δισ. ευρώ. Μια μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε στον χώρο μεταξύ των τερματικών σταθμών πετρελαίου και της προβλήτας των Φοινικούδων: άνοιξε ένα εστιατόριο και μια καφετέρια με χώρο παιχνιδιού για παιδιά, εμφανίστηκε ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης, τα πεζοδρόμια στα μονοπάτια ενημερώθηκαν και η ποιότητα του φωτισμού του δρόμου. βελτιώθηκε σημαντικά. Υπάρχουν επίσης σχέδια για την ανέγερση σειράς ξενοδοχείων, διαμερισμάτων, συγκροτημάτων κατοικιών, καθώς και εργασίες για την επέκταση της λεκάνης του λιμανιού, τις αποβάθρες αποθήκευσης κτιρίων και τα διοικητικά κτίρια.

Το Mandarin Park είναι ένα δεκαεξάροφο κέντρο με 36 διαμερίσματα με γραφεία και εμπορικούς χώρους στη Λεμεσό. Ο πύργος, ύψους περίπου 72 μέτρων, θα «ξεφυτρώσει» στη θέση Mairoza – στη διασταύρωση Αμπελακίων και Γεωργίου A’.

Η Πινακοθήκη στη Λεμεσό είναι άλλο ένα πρωτοποριακό έργο της χρονιάς. Η «Γκαλερί» χτίζεται κυριολεκτικά 90 μέτρα από τη θάλασσα - στην ακτή. Επιπλέον, ο ουρανοξύστης ύψους 76 μέτρων θα στεγάζει μόνο 14 διαμερίσματα, η υπόλοιπη περιοχή θα παραχωρηθεί σε γραφεία με πανοραμικά παράθυρα, εστιατόρια και γυμναστήριο με πισίνα.

Η Renaissance στη Λεμεσό σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί έως το 2024. Το πενταόροφο κτίριο, που βρίσκεται στην Πάνου Σολομωνίδη, θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 400 κατοίκους σε διαμερίσματα, καθώς και περίπου εκατό ακόμη από τους υπαλλήλους των γραφείων και των βιομηχανιών υπηρεσιών που θα ανοίξουν στην Renaissance.

Το Walton Tower είναι ένας πύργος γραφείων στη Λεμεσό στην περιοχή Ζακάκι. Το κτίριο των επτά μέτρων θα φιλοξενήσει περισσότερα από δώδεκα γραφεία και πολλά καταστήματα, τα οποία, σύμφωνα με τη στρατηγική των προγραμματιστών και των επενδυτών, θα βοηθήσουν στην προσέλκυση περισσότερων επιχειρήσεων στην περιοχή και ως εκ τούτου θα επηρεάσουν την οικονομική της ανάπτυξη.

Στις Πλάτρες, το 2022, ξεκίνησε το έργο του συγκροτήματος υγείας και κατοικιών Guru. Ο προϋπολογισμός κατασκευής είναι 30 εκατ. Το δομικό συγκρότημα θα αποτελείται από 7 κτίρια διαφορετικού ύψους, μεταξύ των οποίων, εκτός από σπίτια, σαλέ και βίλες, παρέχονται spa, καντίνες, κτίρια γραφείων και γυμναστήριο.

Στη Γεροσκήπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή νέου κορυφαίου ξενοδοχείου. Το πεντάστερο ξενοδοχείο, που ονομάστηκε «αρχιεπισκόπου» από τον Τύπο για τη θέση του σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα έχει 8 ορόφους και έναν κήπο στην ταράτσα για άνετη και ασφαλή διαμονή για τους επισκέπτες. Φυσικά, το κτίριο των σαράντα μέτρων θα έχει όλα τα απαραίτητα για την άνεση των επισκεπτών: σπα, εστιατόρια, καφέ, γυμναστήρια, πλυντήρια, αίθουσα μασάζ, σάουνα, πισίνα κ.λπ.

Στο συγκρότημα κατοικιών που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο χωριό Μαζωτός, το έργο προβλέπει 100 οικιστικές μονάδες και δικές του εγκαταστάσεις επεξεργασίας. Ο προγραμματιστής υπόσχεται να φροντίσει για όλες τις πτυχές της άνεσης της ζωής στο νέο συγκρότημα, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι είναι βολικό να έρθετε εκεί, υπάρχουν αρκετοί χώροι για αναψυχή και χώροι στάθμευσης μέσα.

Στην Πύλα άρχισαν να χτίζουν ένα ολόκληρο θέρετρο, το οποίο είναι εντυπωσιακό σε κλίμακα. Υπάρχουν 14 κτίρια στο έργο, τα ψηλότερα έχουν ύψος 18,7 μέτρα. Η συνολική έκταση θα είναι αρκετή για να ανοίξει ένα κέντρο σπα με πολλές πισίνες, σάουνες, γυμναστήρια, εγκαταστάσεις υπηρεσιών, καθώς και γραφεία - για όσους θέλουν να εργαστούν σε ένα τόσο γραφικό μέρος.

Ο Πύργος Mackenzie είναι ένας ακόμη πύργος στη Λάρνακα που θα φιλοξενήσει 57 οικογένειες. Η συνολική επιφάνεια του νέου κτιρίου είναι πάνω από 2500 τ. m: αρκετά για την πισίνα και για άριστες εσωτερικές υποδομές για τους κατοίκους και τους καλεσμένους τους.

Φωτογραφίες philenews.com

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο