Ο πύργος Riviera Tower μήκους 200 μέτρων θα ξεκινήσει την κατασκευή το 2022 (Ελληνικό)

Το Riviera Tower είναι ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών που θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό από την αναπτυξιακή εταιρεία Lamda Development. Το έργο, στο οποίο πρόκειται να επενδύσουν 350 εκατ. ευρώ, θα αρχίσει να υλοποιείται μέχρι το τέλος του έτους – μιας και έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες. Στην ομιλία του για τον πύργο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε ότι σύμφωνα με το σχέδιο, έως τις 30 Μαρτίου 2026, οι πρώτοι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Ριβιέρα θα λάβουν τα κλειδιά των ακινήτων τους. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι πρώτοι όροφοι του γίγαντα των 200 μέτρων θα αρχίσουν να χτίζονται μόλις το 2023.

Στην εκδήλωση αφιερωμένη στην έναρξη του έργου Riviera Tower παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε πλήρως την πρωτοβουλία, σημειώνοντας ότι στο μέλλον η Ριβιέρα όχι μόνο θα μπορεί να προσελκύει εγχώριες επενδύσεις στο Ελληνικό, αλλά θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση μίλησε όχι μόνο για τις προοπτικές, αλλά και για τις συνέπειες της «μεγάλης οικοδόμησης» στο Ελληνικό. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο, ήδη στο στάδιο της έναρξης, επηρέασε τις τιμές στην αγορά ακινήτων της περιοχής - οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατακόρυφα. Προκειμένου λοιπόν όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να έχει τη δυνατότητα να εγκατασταθεί στα νότια προάστια της Αθήνας, σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία σύστημα επιδοτήσεων από τη Lamda Development και τις τράπεζες με τη μορφή διευρυμένων και παρατεταμένων δανειακών συμβάσεων. Όσο για το ποιος θα είναι επιλέξιμος για την επιδότηση και υπό ποιες προϋποθέσεις, είναι πολύ νωρίς να πούμε - πολλά σημεία δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα και πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ενδιαφέρον για το υποσχόμενο πρόγραμμα επιδοτήσεων είναι αρκετά υψηλό. Γεγονός είναι ότι έχει ήδη γίνει γνωστό πόσα τετραγωνικά μέτρα θα κοστίσουν στη νέα περιοχή - στο στάδιο των προκαταρκτικών πωλήσεων, μιλάμε για το ποσό των 5-6 χιλιάδων ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Φυσικά, όσο θα χτίζεται το έδαφος του πρώην αεροδρομίου Αθηνών, η τιμή θα αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη των υποδομών.

Για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 είναι γνωστό ότι εκτός από τον 200 μέτρων Πύργο της Ριβιέρα, τουλάχιστον χίλια ακίνητα θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση κτιρίων κατοικιών, σύμφωνα με τα έγγραφα του έργου, σχεδιάζεται στην περιοχή πάνω από τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Ο βασικός προγραμματιστής της περιοχής, η Lamda Development, έχει αναλάβει σοβαρά τη μετατροπή ενός όχι και τόσο ευημερούντος τμήματος των προαστίων της πρωτεύουσας σε ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο θέρετρο με μοντέρνα κτίρια και ό,τι είναι απαραίτητο τόσο για μια άνετη ζωή όσο και για αξέχαστες διακοπές.

Η «μεγάλη κατασκευή» στο Ελληνικό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν έχει σχέδια να τελειώσει. παρόλο που το κόστος των ακινήτων στην περιοχή αυξάνεται σταθερά, το ενδιαφέρον των επενδυτών δεν υποχωρεί, γιατί τα ανακοινωθέντα 5-6 χιλιάδες ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο είναι αρκετά συγκρίσιμα με τις τιμές στα πολύ πιο απομακρυσμένα προάστια της ελληνικής πρωτεύουσας. . Επιπλέον, οι ξένοι που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα ενδιαφέρονται ενεργά και για τα υπό κατασκευή κτίρια στο Ελληνικό.

Επίσημος ιστότοπος του έργου: theellinikonrivieratower.com

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο