Η χρυσή βίζα στην Ελλάδα σύντομα θα έχει διπλό κόστος

Η απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα μέσω επενδύσεων σε ακίνητα σύντομα θα ακριβύνει. Οι αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας εκφράζουν επίσημα σχέδια για διπλασιασμό του ελάχιστου ποσού επένδυσης σε ακίνητα για την απόκτηση «χρυσής βίζας». Τώρα οι επενδυτές που έχουν αγοράσει κατοικίες ή εμπορικά ακίνητα στην Ελλάδα ύψους τουλάχιστον 250 χιλιάδων ευρώ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής, αλλά πολύ σύντομα το ελάχιστο μπορεί να αυξηθεί στις 500 χιλιάδες. Αυτό ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε ομιλία του για το οικονομικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης, ο Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αύξηση του κόστους της «χρυσής βίζας» στις 500 χιλιάδες ευρώ θα επιτρέψει στο άμεσο μέλλον να αυξηθεί σημαντικά το ποσό της διαθέσιμης ακίνητης περιουσίας για τους πολίτες της χώρας, ενώ δεν βλάπτει την αναπτυσσόμενη οικονομία. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του νυν πρωθυπουργού επικεντρώνεται σε μέτρα στήριξης των πιο ευάλωτων στρωμάτων του πληθυσμού. Σήμερα, το πρόβλημα της οικονομικής προσιτότητας της στέγασης για τους κατοίκους της Ελλάδας υπάρχει πραγματικά και αν δεν αντιμετωπιστεί, αυτό θα οδηγήσει σε πολύ σοβαρότερα προβλήματα για την εγχώρια οικονομία από την απώλεια της ευκαιρίας για έναν αριθμό αλλοδαπών να αποκτήσουν κατοικία. άδεια μέσω επένδυσης σε στέγαση ή γραφεία στην Ελλάδα.

Η αύξηση της τιμής της «χρυσής βίζας» δεν είναι η μόνη κυβερνητική πρωτοβουλία που στοχεύει στην αύξηση της οικονομικής προσιτότητας των κατοικιών για τους πολίτες. Οι αλλαγές έρχονται σε ένα πακέτο 21 καινοτομιών, οι οποίες θα εισαχθούν σταδιακά, με την πρώτη να ξεκινά πριν από το τέλος του 2022. Πότε ακριβώς θα ανέβει η χρυσή βίζα της Ελλάδας - κανείς δεν τολμά να πει ακόμα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές είναι προ των πυλών, και όσοι θέλουν να εξασφαλίσουν το μέλλον τους και το μέλλον της οικογένειάς τους μέσω της απόκτησης άδειας διαμονής για επένδυση στην Ελλάδα, θα πρέπει να σπεύσουν να αγοράσουν ακίνητα στην «παλιά τιμή».

Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικιστικών και εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα αυξήθηκε περισσότερο από 8%. Στην ενημερωμένη παγκόσμια κατάταξη των χωρών ως προς την ονομαστική αύξηση των τιμών των κατοικιών, που καταρτίστηκε από ειδικούς της εταιρείας συμβούλων Knight Frank, η Ελλάδα κατέλαβε την 29η θέση.

Η Ελλάδα έχει μεγάλες προοπτικές, εξάλλου, είναι μέλος της ΕΕ και η λήψη άδειας διαμονής για όλη την οικογένεια στην Ευρώπη σημαίνει ότι η καλή εκπαίδευση για τα παιδιά και τα εγγόνια είναι πιο προσιτή, ποιοτική στέγαση και ευκαιρίες ταξιδιού. Μια άδεια παραμονής στην Ελλάδα που αποκτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Golden Visa δίνει σε αλλοδαπό:

  • Ταξίδια εντός του χώρου Σένγκεν χωρίς βίζα
  • Εξυπηρέτηση σε ιατρικά κέντρα και κλινικές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα.
  • Τα αναφερόμενα προνόμια θα ισχύουν και για τον/την σύζυγο, τους γονείς και τα παιδιά (κάτω των 21 ετών)

Επιπλέον, ο επενδυτής μπορεί να κερδίσει από την ενοικίαση ακινήτων και να εξοικονομήσει φόρους στο πλαίσιο προγραμμάτων φορολογικών κινήτρων για ξένους επενδυτές. Φυσικά, μπορείτε επίσης να ζήσετε στην αγορασμένη κατοικία μόνοι σας ή με την οικογένειά σας, καθώς και να ανοίξετε μια επιχείρηση εάν έχετε άδειες.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο