Η REVOLUT έλαβε άδεια από την CySEC (Κύπρος) για τη διενέργεια συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα

Η παγκόσμια χρηματοοικονομική πλατφόρμα Revolut, σύμφωνα με το InBusinessNews, υπέβαλε αίτημα για άδεια διεξαγωγής συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Μετά από μια σύντομη εξέταση από την ΕΚΚ - την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου - το αίτημα εγκρίθηκε και αδειοδοτήθηκε από την εταιρεία fintech. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, η Revolut θα δημιουργήσει έναν κόμβο κρυπτονομισμάτων στη Δημοκρατία στο άμεσο μέλλον για να συνεργάζεται με πελάτες από όλη την Ευρώπη, και υπάρχουν ήδη περισσότερα από 17 εκατομμύρια από αυτούς.

Με βάση μια ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια που ρυθμίζει τις δραστηριότητες της εταιρείας, η Revolut εισήλθε στην κυπριακή τραπεζική αγορά τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Την ώρα του ανοίγματος, υπήρχαν περισσότεροι από 160 χιλιάδες πελάτες του συστήματος Revolut στην Κύπρο. Όλοι τους, καθώς και οι νέοι χρήστες, είχαν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν την κατάσταση του λογαριασμού τους σε Revolut Bank. Σε αντίθεση με το βασικό καθεστώς, το καθεστώς της Revolut Bank παρέχει πρόσβαση σε ένα διευρυμένο πακέτο υπηρεσιών για τη διενέργεια συναλλαγών σε ξένο συνάλλαγμα και παρέχει επίσης αυξημένο βαθμό προστασίας των οικονομικών πόρων σε χρεωστικούς και καταθετικούς λογαριασμούς. Η Revolut Bank έχει καλή φήμη στην ΕΕ και όχι μόνο, το 2020 κατετάγη τέταρτη στη λίστα με τις καλύτερες τράπεζες σύμφωνα με τους πελάτες του περιοδικού Forbes.

Τον Αύγουστο, η Revolut ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή της να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά κρυπτονομισμάτων στην Ευρώπη. Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η εταιρεία υπερδιπλασίασε το πακέτο των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης που διαθέτει στους πελάτες - από 40 σε 62 - γεγονός που επηρέασε την αύξηση του επιπέδου των επενδύσεων στην Κύπρο. Επίσης, στις αρχές του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού, εκ μέρους των εκπροσώπων της εταιρείας fintech, ανακοινώθηκε η είδηση ​​για επέκταση του προσωπικού, οι δραστηριότητες του οποίου σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών κρυπτογράφησης. Ταυτόχρονα, η επέκταση του κράτους θα επηρεάσει γραφεία αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το κύμα ενδιαφέροντος των εταιρειών fintech να περάσουν από τη διαδικασία αδειοδότησης στις ευρωπαϊκές χώρες συνδέεται με την επικείμενη εισαγωγή του MiCA, ενός νόμου που ρυθμίζει τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η MiCA αναμένεται να είναι σε θέση να σταματήσει τις ευκαιρίες για ξέπλυμα χρήματος, απάτη και άλλα είδη εγκλήματος με κρυπτονομίσματα. Η Revolut Bank δεν είναι η πρώτη και απέχει πολύ από τη μοναδική πλατφόρμα στον κλάδο του fintech που έσπευσε να πάρει το μερίδιό της στην αγορά κρυπτογράφησης πριν από την εισαγωγή του MiCA. Μόνο τον Αύγουστο, οι άδειες της CySEC αποκτήθηκαν από αρκετούς σημαντικούς παίκτες στην αγορά fintech και δεν έχουν όλοι τόσο ευρύ πακέτο κρυπτοστοιχείων όσο η Revolut Bank.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο