Ολοκληρώθηκε η μεγάλης κλίμακας ανακατασκευή της πλατείας Συντάγματος

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ελλάδας μπορούν και πάλι να απολαύσουν την βόλτα τους στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, η οποία άνοιξε μετά από μια μεγάλης κλίμακας ανακατασκευή. Το ανακαινισμένο αθηναϊκό Σύνταγμα έχει γίνει πιο βολικό για άτομα με αναπηρία, καθώς και για γονείς με καρότσια και άλλους που χρειάζονται ράμπες και φαρδιά πεζοδρόμια. Συνολικά, 1300 τετραγωνικά μέτρα επιπλέον χώρου προστέθηκαν στα 2300 τετραγωνικά μέτρα του κάτω τμήματος του Συντάγματος για μια άνετη παραμονή.

Τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο η Αθήνα, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα μεταμορφώνεται και γίνεται ένα πιο αστικοποιημένο προσβάσιμο περιβάλλον για όλους ανεξαιρέτως. Ταυτόχρονα, τα έργα που υλοποιούνται προβλέπουν πάντα τη μέγιστη διατήρηση των ιστορικών χαρακτηριστικών των εδαφών της χώρας με αιωνόβια κληρονομιά, στην περίπτωση της περιοχής - της κληρονομιάς του Έλληνα βασιλιά Όθωνα της Βαυαρίας, καθώς και τη διατήρηση της φύσης, τη βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης. Όσοι εργάστηκαν στο Σύνταγμα κατάφεραν να διατηρήσουν αυτή την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ ιστορίας και νεωτερικότητας, αστικοποίησης και φύσης.

Μεταξύ των προγραμματισμένων και υλοποιούμενων βελτιώσεων στην πλατεία Συντάγματος είναι τα ακόλουθα:

  • Επέκταση του πεζόδρομου μπροστά από την οδό Ερμού.
  • Φύτευση ώριμων δέντρων που θα παρέχουν σκιασμένες περιοχές για να βελτιώσουν την άνεση των παραθεριστών και θα συμβάλουν επίσης στη διατήρηση της ποιότητας του αέρα.
  • Ανάμεσα στα δέντρα χτίστηκαν υπόστεγα, στη σκιά των οποίων μπορείς να κρυφτείς από τον ήλιο σε μια έκταση 262 τετραγωνικών μέτρων.
  • Αναδιοργάνωση του οδοστρώματος - μείωση λωρίδων κυκλοφορίας από έξι σε τέσσερις - για μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μείωση του θορύβου και μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα καυσαέρια.
  • Ο διαχωρισμός της λεωφορειακής λωρίδας και η διεύρυνση του αριθμού των στάσεων των λεωφορείων, διευκολύνοντας τους επισκέπτες και τους κατοίκους να μετακινούνται στην πόλη χωρίς το δικό τους αυτοκίνητο.
  • Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και μικρών αρχιτεκτονικών μορφών, ειδικότερα, ανακαίνιση αποχετεύσεων ομβρίων, κάδων απορριμμάτων, τοποθέτηση δύο δημόσιων βρυσών.
  • Εργασίες για τη βελτίωση του φωτισμού τη νύχτα - 50 νέα φώτα δεν είναι μόνο πιο φωτεινά, αλλά και πολύ πιο οικονομικά από τα παλιά, κάτι που μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την πόλη να μειώσει το κόστος και να μειώσει τη φωτορύπανση.
  • Αλλαγή της υποδομής προς όφελος της προσαρμογής της στην ανεμπόδιστη μετακίνηση, ατόμων με αναπηρία και ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, στην πόλη.

Πηγή: newsbomb.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο