7 γεγονότα υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων στην ελληνική οικονομία

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μεσογειακές παραλίες και πρωτότυπη κουζίνα με έμφαση στα φρέσκα τοπικά προϊόντα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν επενδυτικές δυνατότητες στη χώρα, που ονομάζεται «λίκνο του πολιτισμού». Τα έσοδα από τον τουρισμό αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του ΑΕΠ της Ελλάδας και η τουριστική ροή μετά από μια μακρά πανδημία και τους περιορισμούς που προκαλείται από αυτήν αυξάνεται σταθερά. Αντίστοιχα, οι επενδύσεις σε βαλκανικά ακίνητα σήμερα θα αποδώσουν περισσότερες από μία φορές στο άμεσο μέλλον και μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, ορισμένα κρατικά προγράμματα για ξένους επενδυτές είναι σχεδόν ο ευκολότερος τρόπος για τους πολίτες μη ευρωπαϊκών χωρών να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το δικαίωμα να κάνουν επιχειρήσεις, να εργάζονται και να ταξιδεύουν χωρίς βίζα.

Ειδικά για εσάς, βρήκαμε, ελέγξαμε και συλλέξαμε σε ένα άρθρο στοιχεία για την Ελλάδα, τα οποία δεν είναι γνωστά σε όλους τους αυτόχθονες κατοίκους της Ελλάδας. Αυτό που είναι σημαντικό, κάθε ένα από τα γεγονότα είναι ένα αδιαμφισβήτητο επιχείρημα υπέρ των τουριστικών και οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

  1. Η Ελλάδα δέχεται έως και 16 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Η Μεσόγειος, το Ιόνιο και το Αιγαίο προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι λάτρεις των καταδύσεων, της παραλίας και των υπαίθριων δραστηριοτήτων, καθώς και γνώστες των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων, των οποίων ο αριθμός είναι τεράστιος στη χώρα, πετούν στη Ρόδο, την Κρήτη και τη Μύκονο.
  2. Το 95% των Ελλήνων είναι εγγράμματοι και μορφωμένοι, γεγονός που υποδηλώνει υψηλό επίπεδο οικονομίας και πολιτισμού εντός της χώρας. Επίσης, το επίπεδο κουλτούρας της κοινωνίας φαίνεται στην καθαριότητα των δρόμων, στα περιποιημένα γκαζόν, στην ευγένεια της επικοινωνίας μεταξύ αγνώστων.
  3. Η Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση στον αριθμό των μουσείων ιστορίας και αρχαιολογίας και η Αθήνα θεωρείται επίσημα μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Όποιος αγαπά την ιστορία και εκτιμά την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί την Ελλάδα.
  4. Το μέσο προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα είναι περίπου 80 χρόνια. Η χώρα είναι μεταξύ των τριάντα κορυφαίων χωρών στον κόσμο όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής. Επιπλέον, υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό αιωνόβιων και οι περισσότεροι ηλικιωμένοι είναι δραστήριοι - το κλίμα, η κουζίνα και η ατμόσφαιρα της Μεσογείου ευνοούν πολύ σε αυτό.
  5. Από οπουδήποτε στην Ελλάδα μέχρι τη θάλασσα όχι περισσότερο από 137 χλμ. Είναι ενδιαφέρον ότι τα ακίνητα κοντά στην ακτή είναι αρκετά προσιτά σε σύγκριση με τις τιμές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πρόσβαση στη θάλασσα.
  6. Η Ελλάδα παράγει τουλάχιστον το 7% του παγκόσμιου μαρμάρου και το νησί της Νάξου έχει το μεγαλύτερο κοίτασμα σμύριδας στον κόσμο. Η χώρα εμπορεύεται επίσης ενεργά ψάρια, ελιές και ελαιόλαδο.
  7. Η ελληνική φορολογία οργανώνεται σχετικά απλά και δεδομένου του μεγάλου αριθμού πλεονεκτημάτων για ξένους και ντόπιους επενδυτές, μπορεί να χαρακτηριστεί και πιστή. Εξ ου και η σταθερά αυξανόμενη ροή επενδύσεων στον τουρισμό στην Ελλάδα και στα τοπικά ακίνητα.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο