5 λόγοι για να αγοράσετε ακίνητα στην Ελλάδα

Τα ακίνητα  στο εξωτερικό είναι μια επένδυση που είναι επωφελής όχι μόνο για τη διατήρηση του κεφαλαίου. Η αγορά σπιτιού ή διαμερίσματος στην Ελλάδα ανοίγει πολλές προοπτικές - από την ευκαιρία να έρθετε διακοπές ανά πάσα στιγμή μέχρι την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα για όλη την οικογένεια και ευχάριστα φορολογικά οφέλη για το πορτοφόλι. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε πέντε ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της αγοράς ακινήτων στο εξωτερικό στην Ελλάδα, ας δούμε αναλυτικά τα πιθανά οφέλη σας.

Προσιτές τιμές ακινήτων

Μπορείτε να αγοράσετε ακίνητα στην Ελλάδα ακόμα και με σχετικά μικρό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με το Compare the Market, μια δημοφιλή βρετανική υπηρεσία σύγκρισης τιμών στην Ευρώπη, τα ελληνικά τετραγωνικά μέτρα είναι από τα πιο προσιτά σε σχέση με το μέσο εισόδημα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - φθηνότερα μόνο στη Λετονία. Επιπλέον, στην παγκόσμια κατάταξη προσιτότητας, η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση σε τιμές κατοικιών και διαμερισμάτων.

Φορολογικά κίνητρα για νεοφυείς επιχειρήσεις και αλλοδαπούς που εργάζονται εξ αποστάσεως

Εκπρόσωποι ψηφιακών επαγγελμάτων και startups μπορούν να υποβάλουν αίτηση για βίζα «ψηφιακής νομάδας» για να νομιμοποιήσουν τη διαμονή τους. Οι όροι φορολογικής κατοικίας είναι πολύ πιστοί και διαθέσιμοι σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών κρατών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτός από τη δυνατότητα να ζουν και να εργάζονται από ενοικιαζόμενο ή δικό τους σπίτι στην Ελλάδα, οι ψηφιακοί νομάδες έχουν επίσης το προνόμιο φορολογικής απαλλαγής – μόνο το ήμισυ του εισοδήματός τους από το εξωτερικό θα φορολογηθεί για τα πρώτα επτά χρόνια της παραμονής τους στη χώρα. Το ύψος του εισοδήματος για την απόκτηση ψηφιακής νομαδικής βίζας πρέπει να είναι τουλάχιστον 3.500 ευρώ το μήνα.

Ενιαίος φόρος για αλλοδαπούς συνταξιούχους

Τα Βαλκάνια έχουν όλες τις προϋποθέσεις για μια άνετη διαμονή όχι μόνο για τους «ψηφιακούς νομάδες», αλλά και για τους συνταξιούχους. Επομένως, όποιος θέλει να αποσυρθεί από μια μητρόπολη με αέρια στην άνεση των μεσογειακών πόλεων μπορεί να αγοράσει ένα σπίτι στην Ελλάδα και να λάβει φορολογική έκπτωση ως μπόνους.

Οι αλλοδαποί συνταξιούχοι, πολίτες χωρών που συμμετέχουν σε συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της φορολογικής διοίκησης ή άλλο έγγραφο για την αποφυγή διπλής φορολογίας με την Ελλάδα, μπορούν να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι της χώρας και να πληρώσουν μόνο 7% φόρο για όλα τα είδη εισοδήματος στην Χώρα Υπηκοότητας. Πρόκειται για σημαντική εξοικονόμηση, γιατί για τους πολίτες ο φόρος εισοδήματος στην Ελλάδα αγγίζει το 44%, ανάλογα με την πηγή εισοδήματος.

Προνόμια για τους συμμετέχοντες στο επενδυτικό πρόγραμμα Golden Visa

Το πρόγραμμα για την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα για επενδυτές "Golden Visa" περιλαμβάνει ένα αρκετά μέτριο για τα πρότυπα της ΕΕ, το ελάχιστο ποσό επένδυσης σε ακίνητα στη χώρα - 250 χιλιάδες ευρώ. Με απλά λόγια, μπορείτε να αγοράσετε ένα διαμέρισμα στην Ελλάδα ή ένα σπίτι για αυτό το ποσό και να αποκτήσετε το δικαίωμα άδειας διαμονής 5 ετών για τον επενδυτή και τα μέλη της οικογένειάς του. Για σύγκριση, στην Πορτογαλία θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον 500 χιλιάδες ευρώ για το ίδιο σύνολο προνομίων.

Ο κάτοχος της «Golden Visa» στην Ελλάδα δεν έχει περιορισμούς στη σειρά εισόδου και εξόδου από τη χώρα. Οι επενδυτές ανακαλύπτουν επίσης ολόκληρο τον χώρο Σένγκεν και μπορούν, αν το επιθυμούν, μετά από επτά χρόνια στην Ελλάδα, να κάνουν αίτηση για υπηκοότητα.

Ήπιο μεσογειακό κλίμα

Οι προσιτές τιμές των ακινήτων και τα προνόμια που παρέχει η Ελλάδα σε ψηφιακούς νομάδες, συνταξιούχους και επενδυτές είναι σίγουρα σημαντικά, αλλά επίσης μην ξεχνάτε την κύρια αξία της χώρας - την ευνοϊκή γεωγραφική της θέση, την αρχαία ιστορία και τον φιλικό της πολιτισμό. Όσοι έχουν πάει στην Ελλάδα τουλάχιστον μία φορά ξέρουν πόσο εγκάρδια υποδέχονται τους επισκέπτες εδώ, πόσο χαρούμενοι φαίνονται οι ντόπιοι και πόσο αργά ζουν - χωρίς τη φασαρία των αστικοποιημένων μεγαλουπόλεων.

Σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο για περισσότερες από 2700 ώρες το χρόνο, που είναι κατά μέσο όρο μιάμιση έως δύο φορές περισσότερες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η εθνική κουζίνα είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και υγιεινά θαλασσινά που χτυπούν τα τραπέζια των Ελλήνων με την πιο φρέσκια μορφή. Από κάθε άποψη, η Ελλάδα είναι μια χώρα ζωής: άνετη, μέτρια αστικοποιημένη, γεμάτη ευκαιρίες και ανοίγοντας προοπτικές για όσους θέλουν να μετακομίσουν ή απλώς να αγοράσουν ακίνητα για να επενδύσουν και να εξοικονομήσουν κεφάλαια.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο