Η εικόνα του κέντρου της Λεμεσού θα αλλάξει κυριολεκτικά τα επόμενα χρόνια! Και αυτό είναι σημαντικό για όσους σχεδιάζουν να αγοράσουν ένα σπίτι εδώ.

Σημαντικά νέα για όλους όσους σχεδιάζουν να αγοράσουν ακίνητα στην Κύπρο - το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενέκρινε την ιδέα του εκσυγχρονισμού του κεντρικού και δυτικού τμήματος της Λεμεσού.

Περί τίνος πρόκειται; Το γεγονός ότι το πιο δημοφιλές τουριστικό κέντρο, η Μέκκα όλων όσων ονειρεύονται να ζήσουν με θέα τη θάλασσα, πλέον θα «μεγαλώσει» αισθητά. Στις κεντρικές συνοικίες θα εμφανίζονται πολυώροφα κτίρια έως 60 μέτρα, με άλλα λόγια κτίρια κατοικιών έως 12 ορόφους. Τα επόμενα χρόνια, θα δούμε ακόμη μεγαλύτερους «ουρανοξύστες» μεταξύ του κόλπου και του Νέου Λιμανιού - αυτοί θα είναι ουρανοξύστες έως και 120 μέτρα! Με άλλα λόγια, σε μελλοντικές καρτ ποστάλ με θέα στη Λεμεσό, με την πάροδο του χρόνου, θα δούμε 30όροφα κτίρια κατοικιών και επιχειρηματικά κέντρα.

Μέχρι στιγμής, η απόφαση του Τμήματος δεν έχει λάβει ακόμη το καθεστώς ενός εγγράφου εργασίας, αλλά έχει ήδη εγκριθεί και πολλοί προγραμματιστές που περίμεναν την έγκριση των έργων τους για μεγάλο χρονικό διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν τη δουλειά τους.

Ποιες περιοχές της πόλης θα αλλάξουν την όψη τους;

  • Οι οδοί Γλάδστωνος, Ναυαρίνου και Ανεξαρτησίας, καθώς και πλήθος άλλων στο κέντρο μεταξύ της Λεωφόρου Μακαρίου και της θάλασσας. Κυριαρχείται από κτίρια γραφείων, κολέγια, σχολεία, εκπαιδευτικά κέντρα.
  • Ένα είδος «ερήμου» που εκτείνεται από την άκρη της θάλασσας μέχρι τη λεωφόρο Ρούσβελτ, οι παλιοί θυμούνται ότι παλιά υπήρχαν οινοποιεία εδώ και σήμερα ένα σημαντικό μέρος της περιοχής μπορεί να ονομαστεί «εγκαταλελειμμένο».
  • το τμήμα μεταξύ του κόλπου και του Νέου Λιμανιού - αν σήμερα μπορεί να ονομαστεί "βιομηχανική ζώνη", τότε τα επόμενα χρόνια αυτή η περιοχή θα γίνει συγκέντρωση οικιστικών και εμπορικών εγκαταστάσεων, καθώς και τουριστικά προσανατολισμένα μέρη διασκέδασης.

Πώς θα αλλάξει το πρόσωπο του κέντρου της Λεμεσού

Προφανώς, οι ειδικοί έχουν δίκιο, οι οποίοι προβλέπουν ότι τα ακίνητα στη Λεμεσό θα φαίνονται διαφορετικά πολύ σύντομα. Έτσι, παλιά κτίρια που δεν αντιπροσωπεύουν ιστορική αξία θα εξαφανιστούν σταδιακά από το κέντρο της πόλης. Ωστόσο, όχι όλα - όλα τα όμορφα, αλλά ερειπωμένα, θα αποκατασταθούν προσεκτικά, οι ενημερωμένες προσόψεις θα εμφανιστούν ενώπιον των κατοίκων της πόλης και των τουριστών.

Η ανοικοδόμηση δεν θα γίνει αυθόρμητα, αλλά σύμφωνα με μια αυστηρή αντίληψη: οι αρχές της πόλης σκοπεύουν να δώσουν «περισσότερο αέρα» στις δημοφιλείς παραθαλάσσιες γειτονιές και να προσπαθήσουν να «αφήσουν» τη θέα στη θάλασσα στους δρόμους και τις πλατείες από τις οποίες δεν ανοιχτό πριν. Πώς θα εφαρμοστεί; Η νέα ανάπτυξη θα διακρίνεται από ψηλούς υπόγειους ορόφους που είναι ορατοί μέσα και έξω.

Ποιες κατασκευές να περιμένουμε αρχικά;

Για σχεδόν πέντε χρόνια, πολλοί επενδυτές κοιτάζουν έργα σχεδιασμένα για υλοποίηση στην Κάνικα και κοντά στο Νέο Λιμάνι. Είναι ήδη γνωστό ότι η Πολεοδομία έχει εγκρίνει έως και έξι έργα στην περιοχή, από τα οποία θα προκύψουν 15 πολυώροφα κτίρια, μερικά έως 43 ορόφους.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο