Η Πάτμος στους 20 πιο ρομαντικούς προορισμούς στον κόσμο.

Η ομορφιά των ελληνικών νησιών συγκινεί όχι μόνο τους απλούς ανθρώπους αλλά και τους απαιτητικούς ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή τη φορά σειρά έχει το Travel+Leisure, ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά περιοδικά στην Αμερική. Στη λίστα που δημοσίευσε με τους 50 πιο ρομαντικούς προορισμούς στον κόσμο, η Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης, κατέλαβε την 17η θέση.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του Travel+Leisure: το μικρό νησί του Αρχιπέλαγους των Δωδεκανήσων είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο, όμως αξίζει το ταξίδι. Από το λιμάνι της Σκάλας, κατευθυνθείτε προς τη Χώρα, ένα χωριό πάνω σε λόφο με ασβεστωμένα αρχοντικά, εκκλησάκια και αυλές που συνδέονται μεταξύ τους. Σε ένα μάλιστα από τα αρχοντικά λειτουργεί το μοναδικό ξενοδοχείο της πόλης.

Μην παραλείψετε να περάσετε από την απομονωμένη παραλία Διακόφτι, στη συνέχεια δοκιμάστε τηγανιτές μπάλες ζουκίνι. Το σούρουπο δοκιμάστε συνταγές με φρέσκο ψάρι, όπως φιλέτο σφυρίδας με καραμελωμένα κρεμμύδια και τόνο με κρούστα από wasabi και φύκια.

Πηγή: grekomania.com

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο